MANİSA / AKHİSAR - Şehit Ali Aksoy Ortaokulu

Tarihçe

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 75. yılına ithafen üç üniversitenin geliştirmiş olduğu proje çerçevesinde yapımına başlanan okulumuz 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısında 75.Yıl İlköğretim Okulu adıyla hizmete girmiştir.

İlk yıllarda tamamen taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere hizmet veren okulumuz, son zamanlarda okul çevresindeki konutların tamamlanıp yerleşime uygun hale gelmeye başlamasıyla taşıma merkezli olmakla beraber mahalli bir özellik de kazanmaya başlamıştır.

28 Aralık 2003 yılında Ağrı ili Doğubeyazıt ilçesi Ortadirek Köyü İlköğretim Okulunda görevini ifa ederken okulda sobadan çıkan bir yangın sonucu öğrencilerini kurtarmaya çalışırken hayatını yitiren eğitim şehidimiz Aysun KARALAR'ın anısını yaşatmak amacıyla ismi okulumuza verilmiş ve okulumuzun adı Haziran 2007 tarihinden itibaren " Akhisar 75. Yıl Aysun Karalar İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz toplam on altı derslik, müzik sınıfı, görsel sanatlar sınıfı, teknoloji tasarım sınıfı,bilgi teknolojileri ( bilgisayar) sınıfı, proje odası, iki adet öğretmen odası, bir adet müdür odası, bir adet müdür yardımcısı odası, bir adet hizmetli odası, İngilizce sınıfı, rehberlik servisi odası, revir, çok amaçlı salon, ana sınıfı, yemekhane, sığınak ve kalorifer dairesi, kantin, kütüphane, memur odası, engelli asansörü, öğrenci ve öğretmen tuvaletleri gibi bölümlerden oluşan oldukça modern ve birçok ihtiyaca cevap verebilecek bir yapıya sahiptir.

Yayın: 05.12.2013 - Güncelleme: 14.09.2022 14:26 - Görüntülenme: 1992

Etiketler :